Anđeoski centar (Angels centar) kao Centar za iscjeljivanje i duhovnu pomoć, osnovao je Dan Šercer (rođen 1962. godine u Splitu), reiki majstor i transpersonalni psihoterapeut koji, putem kanaliziranja, opći s anđelima, plod čega su njegove radionice za komunikaciju s anđelima, Anđeoska akademija i Anđeoski grad (njegova tehnika komunikacije s anđeoskim korovima, avatarima i Uzašlim Majstorima, koju je primio putem kanaliziranja).[1] Šercer je bio osnivač i predsjednik Društva za cjeloviti pristup čovjeku. Osnivač je i predsjednik Hrvatske Transpersonalne asocijacije, osnivač i dopredsjednik Hrvatskog Reiki Saveza. Jedan je od dvoje osnivača i voditelja spomenutog Angels Centra u Zagrebu. Instruktor je metode “Dodirom do zdravlja” i autor istoimene knjige.[2] Zajedno sa reiki majstoricom Željkom Tokić (rođena 1966. u Osijeku), održava radionice i prodaje anđeoska kartice, anđeoske kalendare, anđeoske kristale i druge talismane. O eklektičkoj naravi Anđeoskog centra dovoljno govori i sadržaj na službenim web stranicama istoga:

U Angels centru poštujemo različite duhovne tradicije i njihova iskustva uključujemo u svoj rad:
• iskustva mistika John Dee-a, Merlinovog učitelja i cijelog niza učenika njegove škole;

• tibetanska znanja o putovanju Duše;

• tradicionalnu kinesku medicinu i duhovne sustave koji poučavaju kako pronaći svoje mjesto u Mističnom redu među onima koji prakticiraju duhovnost, uzašlim duhovnim Učiteljima i Majstorima, svecima, avatarima-silaznicima, energetskim bićima prirode (vile, vilenjaci, patuljci i slično), različitim bićima astrala i na kraju – Anđelima;

Iskustva iz drugih duhovnih tradicija pomažu nam da prepoznamo izvornu duhovnost u kršćanskoj tradiciji, posebice na našim prostorima.

Osnovna podjela Anđela koju proučavamo i podučavamo u Angels centru potiče od Dionizija Areopagita, teologa iz petog stoljeća. Njegovi spisi Mistična teologija, Nebeska hijerarhija i O Božjim imenima, su temelj zapadno-evropskog učenja o duhovnim nebeskim bićima – Anđelima, kao i našega rada.

Posebnost naše Anđeoske škole je stvaranje u svijesti unutar Grada Anđela. Anđeoski grad se temelji na «nacrtu» Novog Jeruzalema opisanog u Bibliji, Otkrovenje 21-22, te hvalospjevu ljubavi (Prva poslanica Korinćanima 13), kao i drugim opisima ukazivanja anđela u Bibliji.

Unutar ovih tradicionalnih okvira Anđeoska škola temelji se na našim osobnim duhovnim iskustvima i pruža nam iskušan i siguran način komunikacije s Anđelima.

Cilj škole nadilazi teoretsko znanje, teži stvaranju i spoznaji kroz Svijet Anđela, a naše polaznike vodimo kroz praktično iskustvo.[3]

Anđeoski centar je egzemplarni primjer kako se New age služi anđelima u svrhu transcendiranja različitih religija i uklanjanja njihovih granica. Sljedbenici oko vrata nose i medaljicu sv. Benedikta kao talisman za zaštitu od zlih anđela.

ZATVORI »