New age i kršćanstvo

ENCIKLOPEDIJSKI PRIRUČNIK

Josip Blažević
Naruči knjigu
CIJENA 298,00 kn

  • Nakladnik: Verbum
  • Godina izdanja: 2014.
  • Jezik: Hrvatski
  • Broj stranica: 840
  • Uvez: Tvrdi
  • Dimenzije: 23,5 x 16,5 cm
  • Prodajna cijena u knjižarama: 298 kn.

“New age i kršćanstvo” jedinstven je enciklopedijski priručnik u Hrvatskoj već prepoznatljivog autora i istraživača Novoga doba i alternative dr. sc. fra Josipa Blaževića. Autor u ovom djelu nastoji čitatelju ponuditi što širu i činjenicama potkrijepljenu sliku o kompleksnom fenomenu New agea i njegovu odnosu spram kršćanstva. Ovo je djelo rezultat dugogodišnjeg rada i istraživanja suvremenih alternativnih duhovnosti, njihovih korijena i posljedica te se nameće kao izvanredno vrelo informacija o mnoštvu inačica New agea s kojima se svakodnevno susrećemo, dajući istovremeno cjelovitu sliku o povijesnim, filozofskim i antropološkim dimenzijama New agea.

Ovaj je priručnik vodič kroz dugačak niz vjerovanja, učenja i terapije, protagoniste, organizacije i udruge koje promoviraju New age preobrazbom svijesti putem duhovnoga razvoja, holističkoga zdravlja i razvoja ljudskih potencijala. Autor proučava i dodirne točke koje New age kao zbir “razvodnjenih duhovnosti” ima s vještičarenjem, sotonskim sljedbama i komunikacijama sa zlim duhovima, te upućuje na zamke i zavodljivosti ovog fluidnog pokreta koji nema ni ustroja ni jedinstvenog vjerovanja, ali prepoznaje duhovnu glad suvremenoga čovjeka kojemu pokušava ponuditi svoju duhovnu hranu.

Knjiga “New age i kršćanstvo”, među ostalim progovara o alternativnoj medicini, anđelima, astrologiji, eneagramima, kanaliziranju, kristalima, jogi, spiritizmu, vampirima, waldorfskoj pedagogiji, Lorni Byrne, Paolu Coelhu, Sai Babi itd.

Predstavljanje knjige biti će u Zagrebu 14. siječnja 2014. godine

ZATVORI »