Krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća nastala je prava euforija oko Crowleya. Prema biografiji koju je o njemu napisao Martin Booth, Crowley je bio prorok kulture seksa i droge u razdoblju formiranja New agea. Njegovo lice osvanulo je na naslovnici albuma Beatlesa „Sergenat Pepper’s Lonely Hearts Club Band“, najutjecajnijeg albuma pop glazbe svih vremena (prema pisanju američkog glazbenog časopisa „Rolling Stone“) s objašnjenjem da je u pitanju slika „jednog od ljudi koje vole“. U Švicarskoj je postala popularna njegova knjiga Thelemska opatija. Crowleyeve knjige ponovno se tiskaju i prodaju u velikim nakladama a njegove suvenire prikupljali su slavni rock glazbenici. Koncem osamdesetih porastao je broj članova Crowleyeva bratstva pod vodstvom Gradyja McMurtyha. Brojni vračevi služe se njegovim thot-tarot kartama, dok diljem svijeta manje grupice okultista izučavaju Crowleyeve spise i prakticiraju u njima sadržane tajne tehnike.

Crowleyev promiskuitetan život poslužio je kao nadahnuće (također promiskuitetnom) kontroverznom američkom seksologu Alfredu Kinseyu (1894.-1956.), oko kojeg se uvođenjem zdravstvenog odgoja u hrvatsko školstvo i gostovanjem Judith Reisman u Hrvatskoj proteklih tjedana digla velika prašina. Crowley i Kinsey bili su biseksualci i priređivači orgija. Kinsey je 1955. godine posjetio napušteni Crowleyev manastir Theleme na Siciliji, odajući svojevrsno priznanje Crowleyu kao ocu pretjerano slobodarskog društva (usp. http://www.rickross.com/reference/general/general268.html).

Crowleyev okultizam poslužio je i kao nadahnuće Adolfu Hitleru (1889.-1945.) koji je i sam bio član nekoliko okultnih društava. Crowley učenik Dietrich Eckart upoznao je Hitlera 1919. godine i postao Hitlerov mentor u crnomagijska umijeća. Na proslavu Hitlerovog pedesetog rođendana bio je pozvan drugi okultist general-major John Frederick Charles Fuller (1878.-1966.), vjerni sljedbenik Crowleya i Hitlerov visokopozicionirani oficir. Hitler je za dan svoga samoubojstva odabrao najsvetiji dan svih sotonista, Valpurginu noć, koja pada s 30. travnja na 1. svibnja. Te noći 1966. godine Anton LaVey osnovao je Sotoninu crkvu u San Francisku.

ZATVORI »