Kršćani prvih stoljeća, bježeći pred progonima, i to istim cestama koje je moćno rimsko carstvo izgradilo kako bi svijetom zagospodarilo, širilo je radosnu vijest (evangelion) o događajima koji su se zbili u Jeruzalemu. Svjedočili su o susretu s Uskrslim Kristom kojeg je Poncije Pilat dao pogubiti smrću na križu. Rimsko carstvo je u međuvremenu propalo a kršćanstvo ostalo. Zašto? Jer je kršćanstvo ozdravilo obitelj koju je moralni razvrat u rimskome carstvu srozao do dna. Obitelj je temeljna stanica zdravog društva.

Nakon Nietzscheovog proglasa Božje smrti („U svojoj šumi stari svetac nije još ništa o tome čuo da je bog mrtav!“) bezbošci su, gorljivošću prvih kršćanskih misionara, krenuli propovijedati „nebesko Ništa“. Bezboštvo su naviještali religijskim žarom. Nije ih pokretala radost susreta s Uskrslim, nego euforija zbog Božje smrti. Pomisao da postoji Bog nije im dala mira. Sekularizam su proglasili jedinom legitimnom religijom. Do apsurda je nevjerojatno koliko su osjetljivi za prava životinja a neosjetljivi za prava vjernika. U rečenome prednjači „koalicija protiv Boga“ koja djeluje pod motom: „Koalicija za sekularizam“.

Članovi Koalicije za sekularizam urotili su se kako bi detronizirali Boga. I deratizirali svijet od svih Božjih tragova. Evo pregleda njihove mreže (networka) redoslijedom po kojemu su složeni na vlastitom web portalu Koalicije za sekularizam: Autonomna ženska kuća Zagreb; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za žene žrtve rata; Crvena akcija; David – udruga građana za zaštitu ljudskih prava; Delfin Pakrac; Domine Split; Franjo – Tomislav Kikić; inQueerzicija – nova gej scena; Kulturno društvo TAXI ART, Slovenija; Lezbijska udruga Kontra; Ljevica Hrvatske; Martina Horvat; Postpesimisti – nova inicijativa; Ivica Pavelić; Protagora – Udruga za zaštitu prava irelegioznih osoba i promicanje irelegioznog poimanja svijeta; Radnička borba; Rovinjske aktivistice; ŠKUC-LL; Zagreb Pride; Zajednica Humanitas; Zelena lista; Ženska grupa Lošinj; Ženska mreža Hrvatske. Pripadaju im po svojoj orijentaciji: Građanska inicijativa „Nisam vjernik“, Građanska akcija i Centar za građansku hrabrost.

Podrobnijom analizom stavova koje zagovaraju možemo raspoznati nekoliko glavnih struja: ekstremno lijeve, istospolne i feminističke udruge, ekološka društva i prijatelji životinja, kojima smeta judeokršćanska paradigma jer se ne slaže s njihovim liberalističkim poimanjem obitelji, braka i odgoja. Članovima navedenih udruga mogu postati građani koji vjeruju da Bog ne postoji, koji kategorički odbacuju vjerovanje da je čovjek stvoren na sliku Božju, koji odbacuju kršćansko poimanje braka kao neraskidivog zajedništva muškarca i žene, ili ga barem izjednačuju s istospolnim zajednicama. Sekularistička religija samoobožavanja i kulta tijela proizvod je izrazito antikršćanskog humanizma, a njezin neprijateljski stav prema judeokršćanstvu logična je posljedica njezinih drugačijih shvaćanja naravi čovjekova ja, obitelji, spolnosti i braka. Moralni razvrat u koji gura obitelj, djecu i mlade, istinska je prijetnja stabilnosti i budućnosti mlade Hrvatske države. Sudbina rimskog carstva opominje.

ZATVORI »