Prezentacija_2

U srijedu 15. travnja 2015. godine, u organizaciji Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga i Centra Hrvatski Areopag za međureligijski dijalog Hrvatske provincije franjevaca konventualaca, u dvorani sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu, predstavljena je knjiga libanonskog islamologa Samira Khalila Samira, Islam na zapadu.

Autor knjige je katolički svećenik rođen 1938. godine u Kairu. Predavač je na Papinskome orijentalnom zavodu u Rimu i ravnatelj Međunarodne  udruge za arapske kršćanske studije. U Bejrutu je utemeljio istraživačko središte CEDRAC (Centre de documentation et de recherches arabes chrétiennes) koje prikuplja biografiju o kršćanskome naslijeđu Bliskoga istoka. Autor je pedesetak knjiga i preko tisuću dvjesto članaka; svjetski priznati stručnjak za kršćanski Istok, kao i odnose između islama i Zapada.

Knjigu su predstavili dr.sc. Tomislav Kovač, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predavač kolegija Međureligijski dijalog, Suvremeno razumijevanje islama i kuranske poruke, zagrebački muftija dr.sc. Azis ef. Hasanović, predsjednik Mešihata islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, i dr.sc. p. Željko Paša, hrvatski isusovac, doktorirao s disertacijom na engleskom i arapskom jeziku pod naslovom: «Kitāb farā’id al-fawā’id fī uṣūl ad-dīn wal-‘aqā’id» (Knjiga korisnog biserja: O temeljima vjere i dogmi), napisane pod vodstvom moderatora isusovca prof. dr. Samira Khalila iz Bejruta. Voditelj predstavljanja bio je dr.sc.fra Josip Blažević, glavni urednik Veritasa.

Prilog iz podnevnog Dnevnika (HRT, 16. travnja 2015.)

Fotografije sa predstavljanja knjige

ZATVORI »